نگهداری خودرو در زمستان
نگهداری خودرو در زمستان
نگهداری خودرو در زمستان و رعایت اصول مختلف آن یکی از مهم ترین مواردی است که با شروع روز های سرد برای هر فردی که صاحب خودروست واجب است. این موارد شامل آیتم ها و نکات مختلفی هستند که به عملکرد بهتر خودرو شما کمک میکند و در نهایت تجربه خوبی از روز های زمستانی و رانندگی در هوای سرد را برای شما به جای میگذارد.
اگر راننده اتومبیل باشید قطعا نگهداری خودرو در زمستان برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است و همیشه به دنبال بهترین راه ها برای آن هستید. با آمدن فصل جدید و سرد شدن هوا، خودرو شما میبایست با شرایط جدید آب و هوایی منطبق و هماهنگ شود تا خلالی در عملکرد آن وارد نشود.
حال این کار ملزم به این است که شما به عنوان مالک وسیله نقلیه خود به بازبینی کلی آن بپردازید. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی هر آنچه در این رابطه نیاز است پرداخته و اطلاعات مفیدی را درباره نگهداری خودرو در زمستان در اختیار شما قرار دهیم.
تخصص خاصی برای نگهداری خودرو در زمستان نیست!
برای نگهداری خودرو خود در زمستان نیاز به تخصص بسیار بالا و یا داشتن اطلاعات فوق تخصصی درباره خودرو و سیستم های مختلف آن ندارید و میتوانید با رعایت نکات مراقبتی به خوبی از عهده اینکار برآیید. در این بخش برخی از مهم ترین نکاتی را که در این راستا به آن نیاز دارید در اختیار شما کاربران عزیز قرار خواهیم داد.
نکاتی مهم نگهداری از خودرو در زمستان
کنترل روغن موتور
استفاده از یک روغن موتور مناسب و حرفه ای برای خودرو خود مهم ترین گامی است که میتوانید از ماشین خود در شرایط تغییرات آب و هوا مراقبت کنید. همانطور که میدانید، هر خودرویی متناسب با نوع موتور خود نیاز به روغن موتور های مخصوص دارد و این خاصیت در هنگام غلظت های تعیین شده در هوای گرم و سرد، میزان کیفیت، و مقاومت سیال در برابر لغزش جاری شدن محاسبه میشود.
با تغییر فصل نیاز به تعویض روغن موتور درست متناسب با شرایط آب و هوایی همان فصل نیاز دارید و این کار حکم جریان خون در رگ های موتور خودرو شما را دارد و نرسیدن روغن به آن، به معنای خرابی بسیاری از اجزای آن است.
گرم کردن خودرو در هنگام حرکت
بسیاری از افراد تصور میکنند که با روشن کردن خودرو و کار کردن درجا آن و گاز دادن های پیاپی تا چند دقیقه تاثیر خوبی در میزان گرم شدن آن دارند. این تصور کاملا نادرست است و بهترین روش برای گرم کردن خودرو این است که در ابتدا با دنده سنگین شروع به حرکت کنید و از گاز دادن های بیخودی پرهیز کنید.
بعد از گذشت چند دقیقه و کار کردن پیشرانه حالا میتوانید سرعت خود را کمی افزایش دهید.
توجه به سیستم ترمز
وجود ایراد در سیستم ترمز در روز های آفتابی و خشک ممکن است مشکلی برای شما به وجود نیاورد اما وجود مشکلات هر چند جزئی آن در روز های سرد که مسیر ها بعد از بارش برف و باران لغزیده شده اند بسیار حادثه ساز خواهد بود.
اگر پدال ترمز تنظیمات درستی نداشته باشد و یا چرخ ها نتوانند به درستی نیرو ترمز را به نسبت متعادل دریافت کنند سبب لغزش بیش از حد خودرو بر روی سطوح لغزنده و اشکال در ترمز گیری خواهد شد.
سلامت باتری
باتری خودرو از جمله قطعاتی است که با کاهش دما به سرعت و بیشتر از دیگر اجزای خودرو دچار مشکل میشود. این حالت در زمان هایی که دمای هوا به زیر صفر میرسد نیز به خوبی قابل مشاهده است که تقریبا نیمی از قدرت خود را از دست میدهد.
بنابراین، بهتر است ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان دهید تا پیشرانه کار کند و نیرو و توان لازم برای باتری را به وجود آورد تا برای روشن کردن خودرو در صبح روز های بعد دچار مشکل نشوید.
فشار باد تایر ها
بهترین روش برای داشتن تایر هایی با باد مناسب این است که در روز های شروع فصل سرما، حتما تایر ها را متناسب با دما باد کنید و تنظیم آن را هر دو هفته یکبار مجددا بررسی کنید چرا که با سرد شدن هوا فشار باد تایر ها نیز دچار تغییر میشود و ممکن است تایر کم باد شود.
معمولا نیم کیلوگرم از هوای فشرده تایر ها در حالت عادی از آنها خارج میشود.
تزریق ضد یخ به مایع رادیاتور
استفاده از ضد یخ را در روز های سرد زمستانی فراموش نکنید را که امکان یخ زدن مایع داخل رادیاتور وجود داشته و گردش آب و گرم کردن موتور و اجزای آن را با مشکل مواجه میکند. بسته به توضیحات درج شده بر روی بسته بندی ضد یخ، ترکیب ۲۵ الی ۵۰ درصد از ضد یخ با آب مقطر برای رادیاتور آب خودرو کافی است.
بررسی چراغ های داخلی و خارجی
فراموش نکنید که میزان تنظیم شدگی چراغ ها و همچنین عملکرد صحیح آنها را زیر نظر گرفته و بررسی های لازم را انجام دهید. عدم تنظیم چراغ ها و یا کم نور بودن آنها ممکن است بر روی سطوح لغزنده و یا مسیر هایی که قبلا از آنها عبور نکرده اید دردسر ساز و یا حتی حادثه آفرین نیز باشد.
چک کردن مایعات موتور
پیش از حرکت با خودرو در یک روز زمستانی بهتر است میزان مایعات موجود در آن از قبیل روغن موتور، ضد یخ، روغن ترمز و گیربکس، روغن هیدرولیک و … را مورد بررسی قرار دهید و از عملکرد درست آنها در شرایط سردی هوا نیز اطمینان حاصل کنید.
علاوه بر اینها، مایع شیشه پاک کن خودرو را نیز چک کنید و در صورت کم بودن میزان مورد نظر را اضافه کنید.
بررسی کمربند و شلنگ های خودرو
نسبت به چک کردن شلنگ و کمربند های خودرو که ممکن است با سرد شدن هوا تضعیف و دچار ترک و پارگی شوند اقدام کنید و از سلامت کامل آنها اطمینان حاصل نمایید.
بررسی برف پاک کن ها
استفاده از برف پاک کن ها بیشتر از هر قطعه دیگری در خودرو شما خصوصا در روز های برفی و بارانی مهم است و در صورت وجود مشکل این امکان را به شما میدهد تا نسبت به وقوع هر نوع حادثه ای پیشگیری کنید. به طور معمول هر ۶ ماه یکبار باید نسبت به تعویض برف پاک کن ها اقدام کنید.
روغن کاری برخی از بخش های خودرو
برخی از قطعات خودور که احتمال زنگ زدگی و خوردگی در آنها بیشتر است بهتر است در روز های زمستانی که این روند را افزایش میدهد روغن کاری شوند.
مسدود کردن منافذ باز خودرو
برخی از قسمت های خودرو همانند اگزوز و یا جعبه های ورودی هوا که به دلیل گرم بودن امکان لانه کردن پرندگان و حیوانات را دارد را مسدود کنید تا از پیش آمد ها جلوگیری کنید.
اضافه کردن مکمل سوخت
سوخت موجود در باک بنزین نهایت تا ۳۰ روز کیفیت اولیه خود را حفظ میکنند و بعد از به خوبی عمل نخواهند کرد. بنابراین، در روز های زمستانی که کمتر از خودرو خود استفاده میکنید مکمل سوخت را به آن اضافه کنید تا این روند کند تر شود.
استفاده از شیشه شوی ها نیز در این راستا به شما کمک میکند.
معاینه فنی را جدی بگیرید!
معاینه فنی همانند ویزیت خودرو خود نزد یک پزشک است که تمامی مشکلات و ناراحتی آن را بررسی و تشخیص داده و نسبت به رفع آنها اقدام میکند. بهتر است پیش از شروع هوای سرد و زمستان، خودرو خود را نزد مرکز معاینه فنی برده تا یک مکانیک متخصص تمامی شرایط و وضع کنونی خودرو شما را مورد سنجش قرار دهد.
با در نظر گرفتن نکات ذکر شده میتوانید از وقوع هر نوع ایراد و مشکل در سیستم فنی خودرو خود جلوگیری کرده و نگهداری صحیحی از ماشین خود در زمستان داشته باشید.
منبع: یدک یار
نظر دهید